Κλείστε ραντεβού

Τι είναι τα peelings;

Τα peelings (χημικό ή μηχανικό) αποτελούν θεραπεία για την απολέπιση του προσώπου. Με τη χρήση ανάλογου διαλύματος ( χημικό ) ή εργαλείου ( μηχανικό ) καταστρέφεται ένα τμήμα του δέρματος με σκοπό τη δημιουργία καινούριου ιστού, νέων κυττάρων. Μ’αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα αποκτά πιο λεία υφή και γίνεται πιο λαμπερή και νέα. Τα χημικά peelings διακρίνονται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθιά.

Τι αντιμετωπίζει;

 • Πανάδες
 • Σημάδια ακμής       
 • Ρυτίδες προσώπου            
 • Ουλές
 • Ταλαιπωρημένο δέρμα
 • Ακτινικές υπερκερατώσεις
 • Φωτογήρανση 
 • Ξανθελάσματα βλεφάρων 
         

Πού εφαρμόζεται;

Η θεραπεία των peelings εφαρμόζεται συνήθως :

 1. Πρόσωπο
 1. Λαιμό
 1. Ντεκολτέ

Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις τα peelings εφαρμόζονται στα χέρια, στους ώμους και στη ράχη.

Τι χρειάζεται πριν την θεραπεία peeling;

Την ημέρα του ραντεβού με τον γιατρό σας απαιτείται καλός καθαρισμός προσώπου πριν την θεραπεία. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, να χρειαστεί προετοιμασία του δέρματος με τις κατάλληλες φαρμακευτικές κρέμες από τον γιατρό 1-2 βδομάδες πριν το ραντεβού.

Ποια είναι η διαδικασία του χημικού peeling;

Μετά την προετοιμασία και τον καθαρισμό του προσώπου εφαρμόζεται το χημικό peeling που έχει κρίνει ο γιατρός. Πιθανό τσούξιμο στην περιοχή είναι απόλυτα φυσιολογικό και υποχωρεί αμέσως στο επόμενο στάδιο της εξουδετέρωσης με την εφαρμογή κρέμας ή ενός διαλύματος αντιδότου στην ενεργό χημική ουσία. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί 15 – 30 λεπτά αλλά μπορεί να φτάσει και τις 2 ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος που θα χρησιμοποιηθεί το διάλυμα.

Τι παρενέργειες έχει η θεραπεία peeling;

Συνήθως είναι το ξεφλούδισμα, κοκκινίλες και ελαφριά αίσθηση καψίματος. Τα συμπτώματα αυτά έχουν την μορφή ήπιου εγκαύματος και η απολέπιση με την μορφή ξεφλουδίσματος μπορεί να διαρκέσει 3 – 5 ημέρες μετά την εφαρμογή του χημικού peeling. Σε περίπτωση βαθιάς απολέπισης η επιδερμίδα μπορεί να σκουρύνει λογώ του εγκαύματος και η απολέπιση ξεκινά 2 – 3 ημέρες μετά. Σε λίγες περιπτώσεις εμφανίζονται πρήξιμο ή φυσαλίδες και σε ακόμα λιγότερες εμφανίζεται η λοίμωξη των ουλών στο δέρμα. Ωστόσο οι ειδικοί δηλώνουν ότι μπορείται να απαλλαγείται από τις παρενέργειες με τη χρήση ειδικών κρεμώδη δερμοκαλλυντικά προϊόντα.

Τι χρειάζεται μετά την θεραπεία peeling;

 1. Απαραίτητη η χρήση κρέμας στο πρόσωπο κάθε βράδυ που σας έχει προτείνει η γιατρός.
 2. Απαραίτητη η αντηλιακή κρέμα από τον γιατρό καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και ανανέωση κάθε 2 ώρες.
 3. Απαγορεύεται αυστηρά το τράβηγμα των πετσών λόγω ξεφλουδίσματος, διότι θα δημιουργηθούν πανάδες. Εάν σας ενοχλεί πολύ πάρτε ένα ψαλιδάκι και κόψτες τες.
 4. Μετά από 7 ημέρες καλό θα ήταν να επισκεφθείται τον γιατρό για περισσότερες οδηγίες.
 5. Στις πρώτες 7 ημέρες αποφύγεται τους έντονους μορφασμούς ( κλάμα, γέλιο κτλ ) για να μην ζαρώσει το δέρμα.
 6. Κοιμηθείτε ανάσκελα για να μην ερεθιστεί το δέρμα από το μαξιλάρι.
 7. Κάτα τη διάρκεια του μπάνιου χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και δροσερό για το πρόσωπο.
 8. Κατά το στέγνωμα των μαλλιών αποφύγεται να φέρεται το πιστολάκι κοντά στο πρόσωπο. Η θερμότητα δεν ευνοεί την αποθεραπεία. Προσοχή με καλοριφέρ, τζάκι, σόμπες, κουζίνα, ατμό σιδέρου.
 9. Για τον πρώτο μήνα απαγορέυονται αυστηρά οι μάσκες , βαφές μαλλιών, αποτριχώσεις με κερί ή αποτριχωτικές κρέμες.

Πόσο κοστίζει το χημικό peeling;

Το κόστος του χημικού peeling εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως την κατάσταση του δέρματος, το βάθος διείσδυσης και το είδος του χημικού που θα χρησιμοποιηθεί.

Ενδεικτικά, μια θεραπεία βαθιάς χημικής απολέπισης κυμαίνεται γύρω στα 300€ ανά συνεδρία και διαρκεί 1 – 2 ώρες για όλο το πρόσωπο ή γύρω στα 15 λεπτά αν θέλετε να εφαρμοστεί σε μόνο συγκεκριμένα σημεία.

Για μια θεραπεία μεσαίου βάθους η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 200€ ανά συνεδρία με 30 λεπτά περίπου για όλο το πρόσωπο. Ωστόσο για να πετύχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα συνήθως χρειάζονται 2 – 4 συνεδρίες σε διάστημα 1 – 2 μηνών.

Τέλος, για μια επιφανειακή θεραπεία η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 100€ ανά συνεδρία με 15 – 20 λεπτά για όλο το πρόσωπο και 4 – 6 συνεδρίες μέσα σε 2 βδομάδες για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.