Κλείστε ραντεβού

Τι είναι η ακμή;

Είναι μια από τις συχνότερες δερματοπάθειες που εκδηλώνεται με φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού.

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται;

Η ακμή εμφανίζεται στο 80 % του πληθυσμού και δεν περιορίζεται μόνον στην εφηβεία. Γυναίκες και άνδρες που έχουν προ πολλού ξεπεράσει την ηλικία αυτή μπορεί να εκδηλώσουν ακμή. Στην πραγματικότητα η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και σε όλους τους τύπους του δέρματος.

akmi 1 prin
ΠΡΙΝ
akmi 1 meta
ΜΕΤΑ

Πώς δημιουργείται η ακμή;

Δημιουργείται μετά από απόφραξη των τριχικών θυλάκων με σμήγμα και νεκρά κύτταρα του δέρματος.Μπορεί να εκδηλωθεί σαν ήπια ακμή με λίγα μόνο κόκκινα στίγματα μέχρι και αρκετά σοβαρή ακμή με πολυάριθμα επώδυνα κόκκινα οζίδια που καλύπτουν το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και την πλάτη. Εκτός από πόνο και πρόβλημα στην εμφάνιση, η ακμή μπορεί επίσης να αφήσει και ουλές στο δέρμα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το 40% των ασθενών με ακμή αναπτύσσει ουλές που απαιτούν θεραπεία από Δερματολόγο.

Πώς εκδηλώνεται η ακμή;

Η ακμή εκδηλώνεται με :

  • Φαγέσωρες (φαγεσωρική ακμή)
  • Βλατιδοφλύκταινες (βλατιδοφλυκταινώδης ακμή )
  • Οζίδια και κύστεις ( κυστική ακμή)
  • Σπανιότερα εμφανίζεται η κεραυνοβόλος ακμή με οξεία έναρξη βαριάς κυστικής ακμής.
akmi ormonoeksartwmeni prin
ΟΡΜΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΚΜΗ ΠΡΙΝ
ΟΡΜΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΚΜΗ ΜΕΤΑ

Μπορεί να θεραπευτεί η ακμή;

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε στην διάθεσή μας αποτελεσματικές θεραπείες αλλά και προηγμένη τεχνολογία και μπορούμε πλέον να θεραπεύσουμε την ακμή.

Η Δερματολόγος Κυριαζή-Τάχου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την ανακούφιση που επιθυμείτε.

Γιατί πρέπει να θεραπεύουμε την ακμή;

Σε αντίθεση με υπάρχουσες δοξασίες, η ακμή δεν είναι μία κατάσταση που πρέπει να την αφήσεις να κάνει την πορεία της.

Έχει μεγάλη σημασία να αρχίσει η θεραπεία νωρίς, πρώτον γιατί προλαμβάνεται η δημιουργία μόνιμων σημαδιών και δεύτερον αποφεύγεται η ψυχολογική επιβάρυνση των πασχόντων από την δυσμορφία του προσώπου.

Για το λόγο αυτό έχουμε εμπλουτίσει την θεραπευτική μας φαρέτρα με μεγάλο αριθμό θεραπευτικών επιλογών, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση ασθενούς με ακμή.

c-prin
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Ποιες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ακμής;

Η ακμή μπορεί να προκαλέσει σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση στους πάσχοντες ανεξαρτήτως ηλικίας. Πολλά άτομα με ακμή παρουσιάζουν μειωμένη αυτοεκτίμηση ακόμα και κατάθλιψη.

Πώς προσεγγίζουμε εμείς τον ασθενή;

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός  όσον αφορά την ποιότητα του δέρματος, τις ευαισθησίες που έχει, τον τύπο των ακνεικών βλαβών, τις περιοχές που έχουν προσβληθεί και τους προδιαθεσικούς παράγοντες που προκαλούν τις εξάρσεις.)Πρέπει να γίνει λοιπόν μια επισταμένη εξέταση και αξιολόγηση του ασθενούς προκειμένου να σχεδιαστεί ένας αποτελεσματικός  θεραπευτικός συνδυασμός .

Ο σχεδιασμός λοιπόν ενός θεραπευτικού προγραμματισμού της ακμής γίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός  όταν προηγηθεί )

Στην διάρκεια λοιπόν της πρώτης επίσκεψης  στο κέντρο μας, γίνεται πλήρης εξέταση για  αξιολόγηση του τύπου και της έκτασης της ακμής και σε βάθος εκτίμηση των ιδιαίτερων αναγκών του συγκεκριμένου ασθενούς, προκειμένου να καταρτιστεί ένα αποτελεσματικό εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας. Το πλάνο αυτό έχει σαν σκοπό όχι μόνο να θεραπεύσει την ακμή αλλά να εμποδίσει καινούριες εξάρσεις και να εξαλείψει ουλές και δυσχρωμίες που έχει αφήσει η ακμή.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Πώς θεραπεύουμε εμείς τον ασθενή;

Έχει μεγάλη σημασία να αρχίσει η θεραπεία νωρίς, πρώτον γιατί προλαμβάνεται η δημιουργία μόνιμων σημαδιών και δεύτερον αποφεύγεται η ψυχολογική επιβάρυνση των πασχόντων από την δυσμορφία του προσώπου.

Η θεραπεία που θα πάρει ο καθένας ασθενής είναι ανάλογη με την ένταση και το είδος των κλινικών εκδηλώσεων της ακμής του.

Σημασία έχει να αντιμετωπιστούν όλα τα κλινικά στοιχεία της ακμής δηλ. οι φαγέσωρες, τα φλεγμονώδη στοιχεία, οι κύστεις και τα σημάδια, εφόσον υπάρχουν.

Η ακμή αντιμετωπίζεται καλύτερα με συνδυασμό θεραπευτικών προσεγγίσεων. Για την ακρίβεια έχουμε αναπτύξει μία εκτεταμένη γκάμα θεραπευτικών επιλογών που βασίζονται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις  και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του καθενός ασθενούς.

Αισθητικός καθαρισμός δέρματος, θεραπεία από το στόμα αν χρειαστεί , ειδικά σχεδιασμένα peels καθώς και θεραπείες laser σε συνδυασμό με αυξητικούς παράγοντες,  θεραπείες εστιασμένου φάσματος φωτός και φωτοδυναμική θεραπεία(PDT), έχουν επιστρατευτεί για την αντιμετώπιση της ακμής. Όλα αυτά προσφέρουν το πλεονέκτημα της λιγότερης ή και καθόλου χρήσης φαρμάκων από το στόμα, ταχύτερα αποτελέσματα αλλά και ταυτόχρονη θεραπεία των ουλών της ακμής και των αλλαγών της ποιότητας του δέρματος .

Μεγάλη σημασία έχει η παρακολούθηση μετά την θεραπεία, με σχήματα συντήρησης για διατήρηση του αποτελέσματος και αποφυγή υποτροπών.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Πώς αντιμετωπίζονται οι ουλές ακμής;

Αν έχετε ήδη ουλές ακμής, η δερματολόγος Κυριαζή – Τάχου μπορεί να σας βοηθήσει.

Οι ουλές ακμής εμφανίζονται σαν αποτέλεσμα της φλεγμονής που καταστρέφει το φυσιολογικό κολλαγόνο του δέρματος, ενώ σε μερικές περιπτώσεις οφείλονται και σε τοπική κακοποίηση του δέρματος από τον ίδιο τον ασθενή. Οι ουλές αυτές μπορεί να παραμείνουν μόνιμα στο δέρμα.

Ανεξάρτητα αν οι ουλές στο δέρμα σας είναι πρόσφατες ή πολύ παλιές, η θεραπεία πετυχαίνει μεγάλη βελτίωση ή και εξάλειψη των ουλών καθώς και βελτίωση της τονικότητας του δέρματος. Οι θεραπείες των ουλών ακμής που παρέχονται στο Δερματολογικό ιατρείο Κυριαζή – Τάχου είναι το Fractional RF σε συνδυασμό με PRP, το Frax 1550, το Microneedling, τα ειδικά Peels, και τα Εμφυτεύματα.

Οι υπηρεσίες αυτές  έχουν την δυνατότητα να διορθώνουν ένα σημαντικό αριθμό προβλημάτων στο δέρμα συμπεριλαμβανόμενων και των ουλών ακμής,  αλλά και σκούρους λεκέδες, κηλίδες με ξηρότητα και άγριο δέρμα, ακόμη και λεπτές γραμμές αλλά και βαθύτερες ρυτίδες.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.