preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού

Τι είναι τα συγγενή σημάδια (σημάδια εκ γενετής – παιδικές κηλίδες);

  Τα εκ γενετής σημάδια είναι ένας συνηθισμένος αποχρωματισμός του δέρματος μετά τη γέννηση του παιδιού. Εμφανίζονται σε όλο το σώμα και στο πρόσωπο και ποικίλλουν σε σχήμα, μέγεθος, χρώμα. Μερικά είναι μόνιμα και μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου και άλλα εξαφανίζονται. Τα περισσότερα συγγενή σημάδια είναι ακίνδυνα, ενώ άλλα πρέπει να ελέγχονται από τον γιατρό.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισής τους;

  Για τα συγγενή σημάδια δεν ευθύνεται η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο λόγος εμφάνισής τους είναι ακόμα άγνωστος, καθώς άλλες φορές πρόκειται για κληρονομικότητα, ενώ κάποιες άλλες όχι.

Τύποι των συγγενών σημαδιών

Τα συγγενή σημάδια διακρίνονται σε:

Αγγειακά σημάδια εκ γενετής:

  1. Αιμαγγειώματα: Πρόκειται για τα συχνότερα σημάδια δέρματος στα βρέφη. Εμφανίζονται κατά τη γέννηση ή 1 – 2 εβδομάδες μετά. Μεγαλώνουν στους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους και μετά τον 1ο χρόνο μικραίνουν ή εξαφανίζονται. Συνήθως δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, όταν βρίσκονται κοντά σε ευαίσθητες περιοχές (μάτια, στόμα, δάχτυλα) μπορεί να τραυματιστούν με κίνδυνο αιμορραγίας. Αν μεγαλώσουν πολύ μπορεί να εμποδίζουν την φυσιολογική λειτουργία γειτονικών οργάνων (πχ όραση). Τέλος αν τα αιμαγγειώματα είναι πολλά καλό είναι να γίνει έλεγχος κοιλιάς με υπέρηχο για εσωτερικά αιμαγγειώματα.
  2. Κηλίδες χρώματος σολομού (salmon patches): Είναι κηλίδες ροζ ή κόκκινου χρώματος που εμφανίζονται συνήθως στον αυχένα, μέτωπο, βλέφαρα ή ανάμεσα στα μάτια. Αυτές που βρίσκονται στον αυχένα επιμένουν περισσότερο καιρό. Δεν απαιτείται καμία θεραπεία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
  3. Τριχοειδικές δυσπλασίες (port wine stains): Είναι μόνιμα ροζ σημάδια εκ γενετής που γίνονται σκουρό κόκκινο ή μωβ χρώμα καθώς μεγαλώνει το παιδί. Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο αλλά μπορεί να εκδηλωθούν και στο σώμα και να παχύνουν αποκτώντας ανώμαλη επιφάνεια.

Χρωματισμένα Εκ Γενετής Σημάδια:

  1. Συγγενείς μελανοκυτταρικοί σπίλοι (congenital nevus): Πρόκειται για μεγάλους σκουρόχρωμους σπίλους (ελιές) που εμφανίζονται μετά την γέννηση του βρέφους. Ξεκινούν από χιλιοστά και μπορεί να φτάσουν και αρκετά εκατοστά καλύπτοντας μεγάλες επιφάνειες του δέρματος. Όσα παιδια εμφανίζουν συγγενείς μελανοκυτταρικούς σπίλους έχουν αυξημένες πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος στην ενήλικη ζωή τους και πρέπει να βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
  2. Καφεγαλακτόχροες κηλίδες (cafe-au-lait spot): Κηλίδες με ανοιχτό καφέ χρώμα. Συνήθως δεν απαιτείται θεραπεία. Αν υπάρχουν πάνω από 6 πρέπει να γίνει έλεγχος για γενετικές ανωμαλίες, όπως η νευρινωμάτωση.
  3. Μογγολικές κηλίδες (slate gray nevus): Μεγάλες κηλίδες γκρίζου ή μπλε χρώματος. Είναι πιο κοινές σε βρέφη με σκουρόχρωμη επιδερμίδα και εκδηλώνονται συνήθως στο κάτω μέρος της πλάτης και πιο σπάνια στους γλουτούς, χέρια και πόδια. Δεν χρειάζεται καμία θεραπεία. Είναι ακίνδυνα.

Ποια είναι η θεραπεία;

  Τα περισσότερα συγγενή σημάδια χρειάζονται συνήθως απλή παρακολούθηση. Αν προκαλούν πόνο, αιμορραγία, εμποδίζουν την λειτουργία γειτονικών οργάνων ή απλά μεγαλώνουν σε μέγεθος τότε χρειάζεται ο έλεγχος ειδικού δερματολόγου.

  Η αφαίρεση των σημαδιών γίνεται χειρουργικά ή με την καινοτόμα ανώδυνη θεραπεία Laser. Γίνεται αισθητική αποκατάσταση και απαιτείται ψυχολογική υποστήριξη στο παιδί.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.