preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού

Ηλιοπροστασία στα παιδια

  Η ηλιοπροστασία στα παιδιά είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι η ηλιοφάνεια στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο έχουν γίνει ορατές στα παιδιά και στους ενήλικες. Το καλοκαίρι ξεκινούν τα μπάνια στη θάλασσα και οι γονείς έχουν τα μικρά τους να παίζουν στην άμμο κάτω από τον ήλιο. Ακόμη και όταν τα παιδιά είναι στα χωριά με τους παππούδες και απολαμβάνουν το παιχνίδι και το καθαρό αέρα, οι παρονομαστές των συνθηκών είναι ίδιοι. Ήλιος και παιχνίδι.

Τρόποι ηλιοπροστασίας

  • Αναζήτηση σκιάς, κυρίως μεταξύ των ωρών 10:00π.μ – 16:00μ.μ
  • Προστατέψτε τα μωρά (< 6 μηνών) από την έκθεση τους στον ήλιο
  • Απαραίτητη η χρήση αντηλιακού 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο
  • Γυαλιά ηλίου
  • Καπέλα
  • Ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που μένουν ακάλυπτες. Αυχένας, χέρια, πόδια, αυτιά.

  Ακόμη και τα ρούχα προστατεύουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο (ελαφρύ μπλουζάκι ή παντελόνι). Συγκεκριμένα έχουν δείκτη προστασίας 20 – 30 (SPF). Το SPF σημαίνει ότι επιτρέπει σε ένα ανοιχτόχρωμου δέρματος άτομο να μένει κάτω από τον ήλιο 20 – 30 φορές περισσότερο χρόνο με ασφάλεια σε σύγκριση με το αν δεν φορούσε ρούχα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρατηρείται στις αραβικές χώρες, όπου οι άνθρωποι φορούν ανοιχτόχρωμα και πολύ φαρδιά ρούχα για να μπορούν ιδρώνοντας να αποβάλλουν θερμότητα και ταυτόχρονα να προστατεύονται από τον ήλιο.

  Για τα εγκαύματα στο αυτοκίνητο υπάρχουν πολλών ειδών κουρτινάκια ή σκιάχτρα που κολλάνε στο τζάμι. Βέβαια, αυτά δεν είναι απολύτως αποτελεσματικά καθώς δεν καλύπτουν όλο το τζάμι και υπάρχουν σημεία από τα οποία το φώς μπαίνει ακάθεκτο. Λύση υπάρχει αλλά κοστίζει. Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς καλύπτουν όλο το τζάμι και ταυτόχρονα δεν αφήνουν το αμάξι να καίγεται από μέσα όταν το παρκάρετε για να πάτε στη θάλασσα.

  Όσο αναφορά το αντηλιακό, πρέπει να πραγματοποιείται η ανανέωσή του κάθε 2 ώρες αυστηρά. Το χρονικό διάστημα μειώνεται όταν οι συνθήκες είναι πιο έντονες, ενώ μπορεί να φτάσει και τις 3 ώρες όταν το παιδί βρίσκεται σε σκιά. Όλα τα αντηλιακά χάνουν το 50% της δράσης τους όταν το παιδί βρίσκεται μέσα στο νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πασαλείφετε το παιδί σας με αντηλιακό.

Η κατάχρηση οδηγεί πάντα σε αρνητικά αποτελέσματα.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.