preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού

Τι είναι η γυροειδής αλωπεκία;

Η γυροειδής αλωπεκία είναι ένα είδος τριχόπτωσης που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος επιτίθεται στα τριχοθυλάκια. Τα τριχοθυλάκια ευθύνονται για την ανάπτυξη των τριχών. Η γυροειδής αλωπεκία είναι πιο συχνή στα άτομα κάτω των 20 ετών. Προσβάλλονται άνδρες και γυναίκες το ίδιο.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, όπου οι τρίχες χάνονται σε μικρό χρονικό διάστημα μέχρι και απώλεια όλων των μαλλιών σε μια νύχτα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

  • Τμηματική απώλεια των μαλλιών
  • Τρίχες που θυμίζουν ‘’θαυμαστικό’’: Υπάρχουν λίγες κοντές τρίχες μέσα ή στις άκρες των γυμνών σημείων οι οποίες στενεύουν στο κάτω μέρος.
  • Εκτεταμένη απώλεια μαλλιών
  • Προβλήματα νυχιών: H γυροειδής αλωπεκία μπορεί να επηρεάσει και τα νύχια χεριών και ποδιών. Μπορεί να παρουσιάσουν λευκές κηλίδες ή γραμμές, να χάσουν την λάμψη τους και να σπάνε εύκολα.

Μπορεί να εμφανιστούν και συμπτώματα φαγούρας και ήπιου πόνου. Η νόσος τις περισσότερες φορές υποχωρεί μόνη της, αλλά υπάρχει πιθανότητα υποτροπής κάποια στιγμή.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης;

  1. Μακροχρόνιο στρες
  2. Τοπικός τραυματισμός
  3. Ορμονικές διαταραχές
  4. Χημικές ουσίες
  5. Λοίμωξη
  6. Αλλεργικές αντιδράσεις
  7. Εποχιακές μεταβολές

Μπορεί η γυροειδής αλωπεκία να συνυπάρχει και με αυτοάνοσα νοσήματα όπως:

  • Λεύκη
  • Ατοπική δερματίτιδα
  • Σύδρομο Down
  • θυρεοειδίτιδα Hashimoto
  • αυτοάνοση πολυενδοκρινοπάθεια
  • νόσος του Addison

Ποια είναι η θεραπεία;

Σε ένα ποσοστό 80% η νόσος υποχωρεί μόνη της σε περίοδο 2 ετών. Η θεραπεία βοηθά τα μαλλιά να βγούν πιο γρήγορα. Υπάρχουν θεραπείες όπως:

  1. Κορτικοστεροειδή: Αναστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Γίνεται και με την μορφή ενέσεων, όπου ο γιατρός εγχέει το φάρμακο στις περιοχές με απώλεια μαλλιών. Οι ενέσεις επαναλαμβάνονται κάθε 3 – 6 εβδομάδες και η ανάπτυξη μαλλιών ξεκινά 4 εβδομάδες μετά την τελευταία ένεση. Η θεραπεία γίνεται τοπικά και με την μορφή χαπιών από το στόμα.
  2. Μινοξιδίλλη: Αποτελεί φάρμακο για την επαναφύτρωση. Είναι κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες και εφαρμόζεται 2 φορές την ημέρα. Παρατηρείται εμφάνιση των μαλλιών 2 μήνες μετά.
  3. Ανθραλίνη: Μεταβάλλει την λειτουργία του ανοσοποιητικού του δέρματος.
  4. Φωτοδυναμική θεραπεία
  5. Τοπική ανοσοτροποποιητική αγωγή
  6. Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.