preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού

Τι είναι η ακμή βρεφικής & παιδικής ηλικίας;

  Η ακμή είναι το νόσημα της τριχοσμηγματογόνου μονάδας. Πρόκειται για μια πολύ συχνή δερματική πάθηση στους εφήβους, αλλά πολύ σπάνια σε βρέφη και παιδιά.

  • Στην προεφηβική ηλικία οι πιθανότητες εμφάνισης ακμής κυμαίνεται στα 60% – 70%, ειδικά στα κορίτσια.

  Η παιδική ακμή εμφανίζεται στα παιδιά ηλικίας 1 – 7 ετών και στην προεφηβική ηλικία 8 – 10 ετών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αρχής λειτουργίας των επινεφριδίων και της εμμηναρχής (πρώτη περίοδος). Με την ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων αυξάνεται η παραγωγή σμήγματος και το δέρμα γίνεται λιπαρό.

  Η βρεφική ακμή εμφανίζεται μετά τον τρίτο μήνα και μέχρι το 1ο έτος ζωής του βρέφους. Στα νεογνά εμφανίζεται 2 – 6 εβδομάδες μετά την γέννηση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ακμής;

  Η ακμή και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζεται με φαγέσωρες. Υπάρχουν οι ανοιχτοί που λέγονται μαύρα στίγματα και οι κλειστοί που είναι λευκά κεράτινα στίγματα (με κορυφή).

  Εμφανίζονται συνήθως στην μύτη και εξαπλώνονται στο μέτωπο, στα μάγουλα και στο πηγούνι. Πιο σπάνια, στα αυτία, λαιμό, πλάτη, στήθος.

Αιτίες βρεφικής ή νεογνικής ακμής

  • Λήψη φαρμάκων από τη μητέρα κατά την εγκυμοσύνη ή του θηλασμού
  • Ενδοκρινολογική διαταραχή, όπως υπερανδρογοναιμία
  • Υπαρπλασία σμηγματογόνων αδένων, εξαιτίας της δράσης των ανδρογόνων της μητέρας
  • Ζυμομύκητες Malassezia

Ποια είναι η θεραπεία της βρεφικής & παιδικής ακμής;

  Η ακμή είναι μια χρόνια πάθηση. Είναι σημαντικό να μάθει το παιδί να φροντίζει το δέρμα του, καθώς και η συνεργασία των γονέων και του δερματολόγου.

  Η παιδική ακμή είναι συνήθως ήπια. Τα καθαριστικά σαπούνια και οι τοπικές κρέμες ελέγχουν την κατάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις δίνονται τοπικά αντιβιοτικά. Σε κάθε περίπτωση το πλάνο της θεραπείας είναι διαφορετικό σε κάθε παιδί και ανάλογα την εποχή και την ανταπόκριση του ασθενούς.

Η τοπική θεραπεία πρέπει να συνεχίζεται και μετά την εξαφάνιση των βλαβών.

  Η βρεφική ακμή δεν ξεπερνάει τους 6 μήνες και συνήθως υποχωρεί χωρίς θεραπεία. Σε πιο κλινικές περιπτώσεις εφαρμόζονται τοπικές κρέμες (ερυθρομυκίνη, κλινδαμυκίνη).

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.