Κλείστε ραντεβού

Τι είναι η υπεριδρωσία

Η υπεριδρωσία είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν αυξημένη ποσότητα ιδρώτα. Οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι φυσιολογικοί στην υπεριδρωσία, αλλά στους πάσχοντες μπορεί να φτάσει εώς και 30 φορές περισσότερο. Εμφανίζεται και στα δύο φύλα, συνήθως μετά την ηλικία των 20. Διακρίνεται σε:

  • Παλαμοπελματική υπεριδρωσία    
  • Κρανιοπροσωπική υπεριδρωσία
  • Μασχαλιαία υπεριδρωσία

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Η υπεριδρωσία δημιουργεί προβλήματα όπως σωματική δυσφορία, μείωση της αυτοπεποίθησης, αποχή από δραστηριότητες, αμηχανία κλπ.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης;

Δεν έχει βρεθεί ακόμα ακριβής αιτία. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι κληρονομικό. Ξεκινάει συνήθως σε μικρή ηλικία, κατά την εφηβεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και νωρίτερα.

Ποια είναι η θεραπεία;

Η πιο εξελιγμένη, ανώδυνη θεραπεία υπεριδρωσίας είναι με Laser ND – Yag μήκους κύματος 1064nm που στοχεύει στην καταστροφή των ιδρωτοποιών αδένων χωρίς να επηρεάζονται άλλα τμήματα του σώματος.

Γίνεται μετά από τοπική αναισθησία και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Χρησιμοποιείται μόνο για τις μασχάλες και όχι για την υπεριδρωσία των άκρων.

Υπάρχουν κι άλλες θεραπείες υπεριδρωσίας όπως:

1.    Νευροτοξίνη. Τοπικές ενέσεις μετά από τοπική αναισθησία με διάρκεια αποτελεσματικότητας εώς και 6 μήνες. Εμφανίζει μυϊκή αδυναμία περίπου 10% που εξαφανίζεται μετά από 5 – 7 μέρες.

2.    Ιοντοφόρτηση. Συσκευή ιοντοφόρτησης. 3 συνεδρίες την εβδομάδα, 20 λεπτά η μία. Ύστερα συντήρηση 1 ή 2 φορές το μήνα.

3.    Btx. Ενδοδερμική ένεση βοτουλινικής τοξίνης. Τα αποτελέσματα ξεκινούν 24 – 72 ώρες μετά την θεραπεία με διάρκεια εώς και 6 μήνες. Δεν είναι πολύ αποτελεσματική για την παλαμοπελματική υπεριδρωσία.

4.    Τοπικές θεραπείες.

5.    Επεμβατικές θεραπείες.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.