preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Συνδυασμός Υαλουρονικού οξέος και Βοτουλινικής τοξίνης στο πρόσωπο

Η Βοτουλινική τοξίνη και το Υαλουρονικό οξύ  αποτελούν τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης  στην Αισθητική Δερματολογία ενώ ο συνδυασμός τους καταγράφει μια συνεχή ανοδική πορεία παγκοσμίως.

Τι κάνει το Botox και τι το Υαλουρονικό;

Η Βοτουλινική τοξίνη μειώνει την υπερδραστηριότητα των μιμικών μυών και  χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση και πρόληψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου κυρίως, αλλά και του λαιμού.

To Υαλουρονικό επαναφέρει τον χαμένο  όγκο του προσώπου με αποτέλεσμα ανόρθωση και προβολή των χαρακτηριστικών και αποκατάσταση του περιγράμματος. Επίσης μπορεί να μειώσει ή να  εξαλείψει  τις πτυχές και τις ρυτίδες που εμφανίζονται με το πέρασμα της ηλικίας στο  πρόσωπο.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η δράση τους είναι συνεργική.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού Υαλουρονικού και Βοτουλινικής τοξίνης ;

  • Έχουν συμπληρωματικό τρόπο δράσης
  • Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο  σε σύγκριση με την εφαρμογή της κάθε μιας θεραπείας χωριστά
  • Αυξάνεται η διάρκεια του αποτελέσματος όταν γίνεται ο συνδυασμός
  • Μειώνεται η ποσότητα Υαλουρονικού οξέος που χρειάζεται για την θεραπεία και αυξάνονται  τα μεσοδιαστήματα θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη όταν συνδυαστούν
  • Το αποτέλεσμα δίνει μεγάλη ικανοποίηση στον ασθενή και αυξημένο αίσθημα αυτοεκτίμησης

Τι είναι η Βοτουλινική τοξίνη και τι το Υαλουρονικό;

Η Βοτουλινική τοξίνη είναι μια δραστική  πρωτεΐνη που μειώνει την κινητικότητα των μιμικών μυών και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση και πρόληψη των ρυτίδων έκφρασης.

Η εφαρμογή της Βοτουλινικής τοξίνης στην κατάλληλη δόση και σωστή θέση  δίνει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Οι ρυτίδες απαλύνονται ή εξαφανίζονται  και το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και νεανικό χωρίς να χάσει την εκφραστικότητά του.

Η Βοτουλινική τοξίνη  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ιατρικά για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας και για πολλές άλλες εφαρμογές

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη ,θεμελιώδες  συστατικό  του δέρματος,  που δεσμεύει νερό και δίνει σχήμα και όγκο στο δέρμα. Με τη βοήθεια της μοριακής βιολογίας έχει παραχθεί το ίδιο μόριο και έχει πολυμερισθεί σε μορφή gel ώστε να είναι κατάλληλο για ενδοδερμική ένεση . Επειδή το μόριο αυτό είναι το ίδιο με το υπάρχον στους ανθρώπινους ιστούς  δεν κάνει αλλεργίες, είναι βιοσυμβατό, βιοαπορροφήσιμο και εξαιρετικά ασφαλές.

Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού στο δέρμα δίνοντάς του όγκο και ελαστικότητα. Αυτό δίνει μια νεανική και  φρέσκια εμφάνιση σε όλο το πρόσωπο ενώ το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Χρησιμοποιείται στο πρόσωπο  για να επαναφέρει τον χαμένο όγκο του στα σημεία που χρειάζεται και για να γεμίσει τις ρυτίδες σε όποια  περιοχή και αν υπάρχουν.

Το Υαλουρονικό οξύ έχει επικρατήσει στην κατηγορία των εμφυτευμάτων γιατί έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα, είναι απολύτως ασφαλές και διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων  διαφορετικής πυκνότητας ειδικών για τις διάφορες περιοχές εμφύτευσης.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η Βοτουλινική τοξίνη και ποια είναι η αποτελεσματικότητά της ;

Οι συνηθισμένες περιοχές εφαρμογής της Βοτουλινικής τοξίνης στο άνω τμήμα του προσώπου είναι:

  • Οι ρυτίδες του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης)
  • Οι ρυτίδες του μεσοφρύου (ρυτίδες θυμού)
  • Οι ρυτίδες των ματιών (πόδι χήνας)

Οι δευτερεύουσες περιοχές εφαρμογής της Βοτουλινικής τοξίνης είναι:

  • Η ανύψωση της ουράς φρυδιού
  • Οι ρυτίδες της  μύτης (bunny lines)
  • Οι κάθετες ρυτίδες  κυρίως στο άνω χείλος, αλλά και στο κάτω
  • Η ανύψωση των γωνιών του στόματος ώστε να εξαλειφθούν οι ρυτίδες θλίψης  (marionette lines).
  • Το πηγούνι
  • Οι  υπερτροφικοί μασητήρες  για διόρθωση της τετράγωνης εμφάνισης του προσώπου
  • Ο λαιμός  για την διόρθωση των “χορδών”  που ξεκινούν από το πηγούνι και κατευθύνονται  προς τα κάτω
  • Το Nefertiti  lift για ανόρθωση του λαιμού και  βελτίωση της γραμμής της γνάθου (βελτιώνει την χαλάρωση λαιμού)
  • Το ντεκολτέ για νεανικότερη όψη

Επίσης η βοτουλινική τοξίνη επιτυγχάνει εναρμόνιση του σχήματος και της θέσης των φρυδιών,  μειώνει τις οριζόντιες ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο, διευρύνει το άνοιγμα των ματιών και δίνει στο πρόσωπο νεότερη,  ζωηρότερη και πιο ξεκούραστη εμφάνιση.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το Υαλουρονικό και ποια είναι η αποτελεσματικότητά του ;   

  • Στις παρειές (ζυγωματικά)
  • Στην περιοχή γύρω από στόμα και στις ρυτίδες του άνω χείλους
  • Στο περίγραμμα ( οβάλ ) του προσώπου
  • Στην ρινοχειλική αύλακα ( Η ρυτίδα που ξεκινάει από τη βάση της μύτης και φτάνει μέχρι το στόμα )
  • Στα χείλη για τόνωση του περιγράμματος και μικρή ή μεγάλη αύξηση του όγκου τους
  • Στους μαύρους κύκλους και στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Στις ρυτίδες του μεσοφρύου και του μετώπου
  • Στην περιοχή των κροτάφων
  • Στις ρυτίδες του λαιμού
  • Στα σημάδια ακμής ή άλλης αιτιολογίας σημάδια
  • Το Υαλουρονικό τονίζει διακριτικά τα ζυγωματικά, και ανορθώνει τις παρειές . Αυτό έχει σαν έμμεσο αποτέλεσμα την ανόρθωση και των γύρω περιοχών με βελτίωση ή εξάλειψη της ρινοχειλικής αύλακας , βελτίωση της δακρυϊκής αύλακας αλλά και των ρυτίδων γύρω από το στόμα.
  • Ενισχύει το περιγράμματος και το σχήματος φρυδιού
  • Αποκαθιστά τον χαμένο όγκου στους κροτάφους
  • Επαναπροσδιορίζει το σχήμα του στόματος, γεμίζει τα χείλη και  λειαίνει τις κάθετες γραμμές στο χείλος και στο περίγραμμα
  • Διορθώνει την πτώση στις γωνίες των χειλιών
  • Διορθώνει τις διαταραχές  του περιγράμματος του προσώπου
  • Με την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου δίνει ένα αποτέλεσμα Lifting  χωρίς χειρουργική επέμβαση
  • Επαναφέρει  νεανικότερες αναλογίες στο πρόσωπο
  • Ενυδατώνει το δέρμα που ανακτά τη φυσική του ελαστικότητα και τόνο

Ποιες ηλικίες αφορά η θεραπεία;

Η Βοτουλινική τοξίνη μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε  ηλικία θεωρηθεί οτι ότι χρειάζεται . Όπως είναι γνωστό, η θεραπεία αυτή γίνεται για να διορθώσει και να προλάβει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου. Επομένως η ηλικία που θα εμφανισθούν οι ρυτίδες έκφρασης  θα καθορίσει και την ηλικία έναρξης της θεραπείας .

Τα άτομα με έντονη εκφραστικότητα εμφανίζουν πρόωρα ρυτίδες στο πρόσωπο  και χρειάζονται μια ήπια προληπτική θεραπεία πριν από την ηλικία των 30 χρόνων.

Η προληπτική εφαρμογή της Βοτουλινικής τοξίνης  που γίνεται για να αποφύγουμε την εγκατάσταση των ρυτίδων και να διατηρήσουμε το πρόσωπο νεανικό  είναι γνωστή σαν “baby botox” και αποτελεί πλέον μια συχνή θεραπεία.

Πώς γίνεται η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη και πώς με Υαλουρονικό οξύ;

Η συνδυασμένη εφαρμογή  και Βοτουλινικής τοξίνης  και Υαλουρονικού είναι μια θεραπεία ανώδυνη και γρήγορη και το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτό ισχύει εφόσον η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο Δερματολόγο  σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο, γιατί πρόκειται για μια καθαρά ιατρική θεραπεία

Η εφαρμογή της Βοτουλινικής τοξίνης  για την διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης  δεν ξεπερνά τα 5-10 λεπτά .

Η εφαρμογή με Υαλουρονικού είναι επίσης γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής.  Πριν την θεραπεία   τοποθετείται αναισθητική κρέμα τοπικά.  Η ένεση του υαλουρονικού γίνεται με μια πολύ λεπτή βελόνα και η ακριβής διάρκεια της εφαρμογής εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών που θα θεραπευθούν . Συνήθως δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά.

Το Υαλουρονικό οξύ ενίεται στο πρόσωπο  για να επαναφέρει τον χαμένο όγκο του στα σημεία που χρειάζεται και για να γεμίσει τις ρυτίδες σε όποια  περιοχή και αν υπάρχουν.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Η επίδραση της Βοτουλινικής τοξίνης  ξεκινά σταδιακά μετά την θεραπεία και το  αποτέλεσμα είναι ορατό σε μια περίπου εβδομάδα.

Στο Υαλουρονικό  το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως .

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Όχι,  γιατί δεν υπάρχουν σημάδια από τη θεραπεία και το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζεται κάθε θεραπεία και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ;

Το botox είναι καλό να εφαρμόζεται  2-3 φορές το χρόνο.

Η διάρκεια της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ είναι 12 έως 24 μήνες από την εφαρμογή του. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια είναι η περιοχή  και το βάθος ένεσης, η πυκνότητα του υλικού, η ηλικία, ο τύπος δέρματος και η μυϊκή δραστηριότητα των υποκείμενων μυών.

Επιπλέον το Υαλουρονικό έχει την ικανότητα να  ενεργοποιεί την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και  ελαστίνης στο δέρμα του προσώπου και αυτό συμβάλλει στην διατήρηση του αποτελέσματος.

Στο Δερματολογικό Κέντρο που διευθύνω:  

Χρησιμοποιούνται  τα απολύτως καταξιωμένα προϊόντα Βοτουλινικής τοξίνης Botox της Allergan και  Dysport της Ipsen .Επίσης χρησιμοποιούνται τα Υαλουρονικά των πολυεθνικών εταιρειών  Allergan και Teoxane, που αποτελούν brand names στο χώρο παραγωγής ενέσιμων προϊόντων υαλουρονικού. Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόπιστα προϊόντα,  ασφαλή, δοκιμασμένα, με μεγάλη διάρκεια ζωής, που δίνουν εντυπωσιακά φυσικό αποτέλεσμα.

Οι θεραπευτικοί στόχοι στο Δερματολογικό μας Κέντρο είναι:

  • Η σφαιρική αντιμετώπιση της αισθητικής του προσώπου, γιατί τα  προβλήματα της ηλικίας συνδέονται στενά μεταξύ τους και για να είναι μια θεραπεία επιτυχημένη,  πρέπει να βρεθεί και να αντιμετωπιστεί η πρωταρχική τους αιτία
  • Η εναρμόνιση του περιγράμματος και των αναλογιών και η εξισορρόπηση  των χαρακτηριστικών του προσώπου, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την ηλικία του ατόμου και το φύλο
  • Ο εξατομικευμένος  θεραπευτικός σχεδιασμός  που αφορά όλο το πρόσωπο
  • Η προσέγγιση αυτή μας εξασφαλίζει το αποτέλεσμα που ζητάει ο κάθε ασθενής: μια φυσική, ισορροπημένη, φρέσκια και πιο ξεκούραστη εμφάνιση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *