Κλείστε ραντεβού

Ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση (μύκητας των νυχιών) είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που μπορεί να επηρεάσει τα νύχια των δακτύλων τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια. Περίπου το 20% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει ονυχομυκητίαση και υπάρχει ένας τεράστιος και αυξανόμενος αριθμός ασθενών που χρειάζονται μια οριστική θεραπεία ονυχομυκητίασης.

Συνήθως η ονυχομυκητίαση εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, κάποιες όμως ομάδες ανθρώπων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν την πάθηση – άτομα με διαβήτη, αθλητές ή άτομα με κινητικά προβλήματα. Άτομα που ιδρώνουν πολύ, ή  χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ντους στο γυμναστήριο ή την πισίνα, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

Μια σειρά από ακτίνες υπέρυθρου φωτός κατευθύνεται σε ολόκληρο το νύχι, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών των νυχιών (το δέρμα που περιβάλλει άμεσα τις πλευρές και τη βάση του νυχιού). Το παλμικό φως θερμαίνει και καταστρέφει τον μύκητα που υπάρχει.

Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια θεραπεία;

Επειδή ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί από το ένα νύχι σε άλλο, κανονικά όλα τα νύχια του ασθενούς υπόκεινται σε θεραπεία, ακόμη και αν ο μύκητας των νυχιών είναι ορατός μόνο σε ένα ή δύο δάκτυλα. Ωστόσο, η θεραπεία του συνόλου των νυχιών διαρκεί κανονικά μόνο δέκα λεπτά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Συνήθως απαιτούνται 3 -4 συνεδρίες. Οι τρεις πρώτες συνεδρίες απέχουν μία εβδομάδα, με παρακολούθηση περίπου ένα μήνα αργότερα.

Πονάει η θεραπεία;

Η θεραπεία ονυχομυκητίασης δεν επιφέρει κάποιο πόνο στον ασθενή. Δίνει μια αίσθηση απαλής ζεστασιάς, ενώ το λέιζερ αναβοσβήνει.

 

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.