Κλείστε ραντεβού

PRP ανανέωση του δέρματος με πλάσμα - Η φυσική αντιμετώπιση της γήρανσης

foto-kiriazh-tachou-768x1152b

Η  Dr. Βίκη Κυριαζή-Τάχου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, τ. Διευθύντρια Νοσοκομείου « Α. Συγγρός », Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αναφέρεται στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, μία θεραπευτική μέθοδο που δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιγήρανση του προσώπου και του λαιμού, στην θεραπεία των ουλών ακμής και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Τι είναι η θεραπεία PRP | τι κάνει | που εφαρμόζεται

Η μεσοθεραπεία με PRP είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, της χαλάρωσης και των λεπτών ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού.

 Είναι μία αυτόλογη μεσοθεραπεία που χρησιμοποιεί σαν υλικό πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και αξιοποιεί και αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στα  αιμοπετάλια του αίματος με στόχο την φυσική ανάπλαση της επιδερμίδας . Ονομάζεται  αυτόλογη  γιατί το πλάσμα το παίρνουμε από τον ίδιο μας τον οργανισμό με μία απλή αιμοληψία όπως αυτή που γίνεται σε μία εξέταση αίματος. 

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται το πρόσωπο στο λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια και σε οποιαδήποτε άλλη  περιοχή  του σώματος  χρειάζεται ανάπλαση του δέρματος και βελτίωση της υφής του. Επίσης δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των ουλών ακμής καθώς και  της τριχόπτωσης και των αλωπεκιών γενικότερα αναφέρει η Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος Dr Βίκη Κυριαζή – Τάχου.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | plasmalifting

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP (Platelet-Rich Plasma)  είναι μία  προληπτική και διορθωτική θεραπεία που αξιοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος για πλήρη αναζωογόνηση και ανάπλαση του δέρματος  χωρίς να είναι επεμβατική. 

Λόγω της μεγάλης αναπλαστικής της δύναμης , η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία  PRP έχει πλήθος εφαρμογών στην Δερματολογία με πρώτη την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του προσώπου και του λαιμού, την βελτίωση της χαλάρωσης και υφής της επιδερμίδας, την αντιμετώπιση των ουλών ακμής, της τριχόπτωσης και γενικώτερα των αλωπεκιών. Εκτός από την Δερματολογία εφαρμόζεται με επιτυχία στη  χειρουργική του στόματος, στην νευροχειρουργική, την πλαστική και αισθητική Χειρουργική, την ορθοπεδική και την αθλιατρική. 

Η ευεργετική δράση της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου PRP  οφείλεται αυξητικούς παράγοντες που περιέχουν τα αιμοπετάλια του αίματος που έχουν αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες. 

Οι αυξητικοί παράγοντες  ενεργοποιούν τα  βλαστοκύτταρα και καθοδηγούν εκείνες τις επουλωτικές διεργασίες που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση των γηρασμένων ιστών και την αναγέννηση του δέρματος.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | με τι συνδυάζεται

Ο συνδυασμός της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP με το ατραυματικό Laser FRAX 1550 στην ίδια συνεδρία πολλαπλασιάζει το αποτέλεσμα, γιατί αυξάνεται κατά πολύ η παραγωγή καινούργιου κολλαγόνου και η εναπόθεση εξωκυττάριας ουσίας και έτσι ενισχύεται η στήριξη του δέρματος και  ανανεώνεται το πρόσωπο. Για το λόγο αυτό πολύ συχνά συνδυάζουμε τις δύο αυτές αντιγηραντικές θεραπείες. 

Στο Δερματολογικό Ιατρείο Κυριαζή – Τάχου η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα είτε με Microneedling ή με μικροσκοπικές βελόνες μεσοθεραπείας κάτω από την επιδερμίδα. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την ένταση του προβλήματος  και από την περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία ενώ πολύ καλό αποτέλεσμα μπορεί να δει κανείς και με μία μόνο συνεδρία. Η όλη διαδικασία είναι εύκολη και ανώδυνη και συνδυάζεται ιδανικά με το ατραυματικό Laser Frax1550 για ακόμη πιο ενισχυμένο και μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα.

Συνδυασμός θεραπειών frax και prp για αντιμετώπιση δυσχρωμιών & ουλών ακμής - πριν
Συνδυασμός θεραπειών frax και prp για αντιμετώπιση δυσχρωμιών & ουλών ακμής - μετά απο μια συνεδρία

Τι μπορεί να κάνει το PRP;

  • Μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο & τον λαιμό
  • Σύσφιξη του δέρματος σε πρόσωπο & λαιμό με βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου
  • Ενυδάτωση και εμφανή βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
  • Ομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος με μείωση της υπερμελάγχρωσης
  • Αφαιρεί τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια
  • Εξάλειψη  ουλών ακμής 
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα στις ραγάδες σε συνδυασμό με ατραυματικό Frax 1550 Laser 
  • Θεραπεύει την Τριχόπτωση, την Διάχυτη Αλωπεκία την Αδρογενετική αλλά & την Γυροειδή Αλωπεκία γιατί διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών
  • Ανάπλαση και σύσφιξη σε διάφορες περιοχές του σώματος όπως η εσωτερική επιφάνεια των μηρών, η κοιλιά και τα γόνατα  
  • Γενικά διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αναγεννά το δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Με ποιο τρόπο ανανεώνει το δέρμα

Τα αιμοπετάλια του αίματος παίζουν τον βασικότερο ρόλο στους μηχανισμούς ανάπλασης των ιστών λόγω των  ειδικών αυξητικών παραγόντων που περιέχουν.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, το PRP, είναι ουσιαστικά το αίμα του ασθενούς τροποποιημένο ώστε να περιέχει συμπυκνωμένα τα «θεραπευτικά συστατικά» του ίδιου του οργανισμού δηλ. τα αιμοπετάλια με τους αυξητικούς  παράγοντες.

Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα των ιστών που διαφοροποιούνται και πολλαπλασιάζονται επιδιορθώνοντας τον ταλαιπωρημένο ιστό. Επίσης, διεγείρουν τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου, εμπλουτίζουν τον μεσοκυττάριο χώρο, προάγουν την νεοαγγειογένεση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος ενισχύοντας την στήριξη του. 

Οι επουλωτικές αυτές διεργασίες γίνονται εμφανείς κλινικά με βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, σφριγηλότητα, μείωση των ρυτίδων και ανανέωση του δέρματος.  

Η προληπτική και διορθωτική αυτή θεραπεία που αξιοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος εφαρμόζεται στο ιατρείο μας για την πλήρη αναζωογόνηση του δέρματος αλλά και την ενεργοποίηση των θυλάκων των τριχών στα περιστατικά τριχόπτωσης.

Σε ποιες περιοχές γίνεται η θεραπεία και σε ποιες ηλικίες;

Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Πολύ καλό αποτέλεσμα έχει επίσης στην περιοχή των ματιών και ειδικότερα στο κάτω βλέφαρο όπου βοηθά στην σύσφιξη του χαλαρού δερματος αυτής της περιοχής. Επίσης εφαρμόζεται με επιτυχία στις κάθετες ρυτίδες του άνω χείλους (ρυτίδες καπνιστού), την ραχιαία επιφάνεια των χεριών, την κοιλιά, τους μηρούς, τα γόνατα και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος χρειάζεται ανανέωση του δέρματος  αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Dr Κυριαζή-Τάχου.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP  μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά σε νέες γυναίκες και άντρες όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες και θεραπευτικά σε μεγαλύτερες ηλικίες. Πολύ καλά αποτελέσματα έχει  επίσης σε  νέα παιδιά που έχουν ουλές ακμής. Τέλος έχει την δυνατότητα να δυναμώνει τα μαλλιά σε γυναίκες και άνδρες με διάφορα προβλήματα τριχόπτωσης και αλωπεκιών (ανδρογενετική αλωπεκία, γυροειδή αλωπεκία κ.α.).

Συνδυασμός FRAX και PRP για θεραπεία ουλών ακμής - πριν
Συνδυασμός FRAX και PRP για θεραπεία ουλών ακμής - μετά

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Πρόκειται για μια μέθοδο απλή που γίνεται στο ιατρείο. Η αιμοληψία γίνεται από την αιμολήπτρια με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε μία  απλή εξέταση αίματος. Το αίμα συλλέγεται σε ειδικό δοκιμαστικό σωλήνα και στη συνέχεια φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα  ώστε να απομονωθεί ένα πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα.  Αυτό είναι το PRP (Platelet Rich Plasma)  που είναι απαραίτητο για  την διαδικασία της βιοδιέγερσης του δέρματος. 

Μετά τη συλλογή του πλάσματος γίνεται προσθήκη ειδικού διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator) και ιόντων ασβεστίου.

Αυτό γίνεται για να ενεργοποιηθούν τα αιμοπετάλια και να ενισχυθεί η δράση τους ώστε να εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες που έχουν αποθηκευμένους στα κοκκία τους και να αρχίσουν οι επουλωτικές διεργασίες που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση των γηρασμένων ιστών και την αναγέννηση του δέρματος.

Πώς εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP;

Μετά την αιμοληψία, εφαρμόζουμε προαιρετικά στην περιοχή του δέρματος που χρειάζεται ανάπλαση, τοπική αναισθητική κρέμα.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ανώδυνα το πολυδύναμο μείγμα του πλάσματος με τα ενεργοποιημενα αιμοπετάλια στο δέρμα με  microneedling ή  με τη  μέθοδο της Μεσοθεραπείας Το αποτέλεσμα είναι σύσφιξη, βελτίωση της ποιότητας και των σημαδιών του δέρματος, σφριγηλότητα, βελτίωση των ρυτίδων  και  πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Είναι επώδυνη θεραπεία και πόσο διαρκεί ;

Η θεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή γιατί συνήθως εφαρμόζουμε τοπική αναισθητική κρέμα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 30 έως 45 λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό  και το μέγεθος των περιοχών που θα  θεραπεύσουμε.

Έχει ανεπιθύμητες ενέργειες και που αντενδείκνυται;

Λόγω της αυτόλογης φύσης της μεθόδου ( χρησιμοποιούμε δηλαδή μόνο το αίμα του ίδιου του ατόμου χωρίς ξένα υλικά) , δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων ή απόρριψης με αυτή τη θεραπεία.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP αντενδείκνυται σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα και σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα, πόσο διαρκούν και κάθε πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία;

Συνιστούμε συνήθως 3 θεραπείες ανάλογα με το πρόβλημα και με μεσοδιαστήματα ενός μηνός. Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε 1 μήνα από την πρώτη θεραπεία και βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με τις επόμενες. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να κινητοποιηθεί και να αποδώσει ο φυσιολογικός μηχανισμός αναγέννησης των ιστών. 

Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια.

Αφήνει σημάδια η θεραπεία;

Ένας μικρός ερεθισμός και παροδική ερυθρότητα μπορεί να να υπάρχει αμέσως μετά τη θεραπεία. Την επόμενη μέρα μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας ενώ  επιτρέπεται η χρήση  make up. Θα πρέπει να αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για μία εβδομάδα μετά την θεραπεία.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.