preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού

Τι είναι η φθειρίαση τριχωτού κεφαλής;

  Η φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής είναι μια μεταδοτική λοίμωξη που οφείλεται στο παράσιτο pediculus humanus capitis (ψείρες). Οι ψείρες ζουν στα μαλλιά του κεφαλιού και τρέφονται με αίμα. Γεννούν τα αυγά τους (κόνιδες) στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στα πλάγια ή πίσω από τα αυτιά. Η διάρκεια ζωής τους είναι 1 μήνας και γεννούν κάθε μέρα 7 – 10 αυγά που επωάζονται μέχρι και 8 μέρες στη βάση της τρίχας.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

  Τα συχνότερα συμπτώματα είναι κνησμός (φαγούρα) στο κεφάλι, λαιμό και πίσω από τα αυτιά. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν πυοδερματίτιδες ή διογκωμένοι λεμφαδένες στις περιοχές. Συνιστάται άμεση αξιολόγηση των συμπτωμάτων από δερματολόγο για προβεί ο ασθενής σε θεραπευτική αγωγή.

  Πιο σπάνια, μερικά παιδιά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Πώς μεταδίδονται οι ψείρες;

  Η νόσος μεταδίδεται κυρίως με την άμεση επαφή της κεφαλής του πάσχοντος ατόμου με την κεφαλή υγιούς ατόμου. Ωστόσο, το παράσιτο μπορεί να μεταδοθεί και με τη χρήση αντικειμένων (καπέλα, κασκόλ, χτένες κλπ), καθώς μπορεί να επιβιώσει εκτός κεφαλής για 1 – 2 ημέρες.

  Οι ψείρες δεν πετάνε ούτε πηδάνε από άτομο σε άτομο.

Ποια είναι η θεραπεία της φθειρίασης τριχωτού κεφαλής;

  Μετά την διάγνωση του δερματολόγου θα σας συστήσει αντιφθειρικό σκεύασμα για παιδιά άνω των 2 ετών που θα χρησιμοποιηθεί για 2 εβδομάδες. Η χρήση σεσουάρ κατά την θεραπευτική αγωγή μειώνει την δράση των αντιφθειρικών σκευασμάτων. Η αφαίρεση των αυγών (κόνιδες) γίνεται με ειδικό οδοντωτό χτενάκι.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς;

  Για την πρόληψη υπάρχει απωθητική λοσίον όταν αναφέρονται κρούσματα στο σχολείο ή στον χώρο των δραστηριοτήτων των παιδιών.

  • Οι ψείρες δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά
  • Υπάρχει θεραπεία
  • Οποιαδήποτε περίπτωση φαγούρας δεν σημαίνει παρουσία ψειρών, γι’αυτό να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση των αντιφθειρικών σκευασμάτων.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.