preloader

Δευ-Παρ (12:00μμ - 10:00μμ)

Σαβ-Κυρ (Κλειστά)

Νερατζιωτίσσης 21, Μαρούσι

Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Edit Content

Το υπερσύγχρονο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Κυριαζή – Τάχου βρίσκεται  στο Μαρούσι. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων, όπως επίσης και για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και αισθητικών πράξεων.

Όλες θεραπείες γίνονται από την ίδια την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κατόπιν ραντεβού,ενώ η πρόσβαση στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα εύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς και η στάθμευση άνετη.

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού

Μυκητιάσεις δέρματος & τριχωτού κεφαλής

Οι μυκητιάσεις είναι λοιμώξεις του δέρματος που προσβάλλουν το δέρμα των τριχών, νυχιών που προκαλλούνται από μικροοργανισμούς που λέγονται μύκητες. Οι μύκητες δεν αποτελούν απειλή για τη ζωή, αλλά ταλαιπωρούν πολύ τον ασθενή. Ανάλογα με τις μυκητιάσεις δέρματος μπορεί να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα όπως καντιντιάσεις, μυκητιάσεις τριχωτού κεφαλής κ.α.

Οι μυκητιάσεις τριχωτού κεφαλής αφορούν κυρίως παιδία προσχολικής ή σχολικής ηλικίας. Οι μυκητιάσεις τριχωτού κεφαλής δεν αποτελούν κίνδυνο, απλά ταλαιπωρούν. Αντιμετωπίζεται ριζικά.

Οι δερματοφυτίες προκαλούνται από τα δερμόφυτα. Πρωτοπαθή παθογόνα και τροφοδοτούνται από την κερατίνη (επιδερμίδα, τρίχες, νύχια). Προσβάλλουν υγιείς περιοχές του σώματος.

Οι καντιντιάσεις προκαλούνται από τον ζυμομύκητα. Ευνοείται από σημεία της επιδερμίδας με υγρασία. Προσβάλλουν μεσοδακτύλιες περιοχές, μασχάλες, την περιοχή κάτω από το στήθος και την μεσογλουτιαία περιοχή.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα των μυκητιάσεων είναι:

  • Φαγούρα
  • Κοκκίνισμα
  • Απολέπιση
  • Αίσθημα καύσου
  • Εξανθήματα

Μπορεί να συνοδεύονται και με κόπωση ή άλγος και γενικότερα συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης.

Τα συμπτώματα της μυκητίασης τριχωτού κεφαλής είναι:

  • Φαγούρα
  • Βλάβες των τριχών
  • Πυώδες βλάβες
  • Απολέπιση
  • Διάσπαρτες ερυθρές πλάκες (φαλάκρα)

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης;

  1. Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  2. Λήψη κορτιζόνης
  3. Κακή υγιεινή
  4. Στενά και συνθετικά ρούχα
  5. Αλκοόλ / ναρκωτικά
  6. Θάλασσα, κολυμβητήριο, πισίνες
  7. Σακχαρώδης διαβήτης / καρκίνος
  8. Μεταμόσχευση οργάνων

Ποια είναι η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι τοπική ή συστηματική. Στην τοπική θεραπεία δίνονται αντιμυκητιασιακές κρέμες ή φαρμακευτικά σαμπουάν που στοχεύουν στον περιορισμό εξάπλωσης του μύκητα.

Συνήθως, η τοπική θεραπεία δεν επαρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις γι’αυτό συμπληρώνεται με συστηματικη θεραπεία.

Στην συστηματικη θεραπεία χορηγούνται φαρμακευτικά χάπια από το στόμα, τα οποία δεν σταματούν μόνο τον μύκητα αλλά τον σκοτώνουν. Τα φαρμακευτικά χάπια περιέχουν συνήθως, γκριζεοφουλβίνη, τερμπιναφίνη, ιτρακοναζόλη και φλουκοναζόλη.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.