Ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από ερύθημα του προσώπου (ερυθρότητα) και αρκετές φορές από σπυράκια. Πρόκειται για  ένα αυτοάνοσο πολυπαραγοντικό νόσημα, η ακριβής αιτία του οποίου είναι άγνωστη. Η ροδόχρους ακμή παρουσιάζει υφέσεις και εξάρσεις ενώ οι κλινικές της  εκδηλώσεις ποικίλουν από έντονο ερύθημα λόγω αγγειακής διαστολής  έως εκτεταμένο βλατιδοφλυκταινώδες εξάνθημα με ευρυαγγείες.

Η θεραπεία

Στο ιατρείο μας για την θεραπεία της ροδόχρους ακμής χρησιμοποιούμε την  τελευταία και εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνολογία του Εστιασμένου Φάσματος (Selective Waveband Technology, SWT®). Με τη μέθοδο αυτή  αντιμετωπίζουμε τη ροδόχρου ακμή με μεγάλη επιτυχία χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ασθενής. Η θεραπεία στοχεύει στα επιφανειακά αγγεία του προσώπου και ως εκ τούτου μειώνει δραματικά ή εξαλείφει εντελώς την ερυθρότητα του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και η πρόληψη των υποτροπών.

 • Before-Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής Στην Μύτη
  After-Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής Στην Μύτη
  ΠΡΙΝ Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής Στην Μύτη ΜΕΤΑ
 • Before-Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής Στο Πρόσωπο
  After-Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής Στο Πρόσωπο
  ΠΡΙΝ Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής Στο Πρόσωπο ΜΕΤΑ
 • Before-Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής
  After-Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής
  ΠΡΙΝ Θεραπεία Ροδόχρους Ακμής ΜΕΤΑ

Ο χρόνος εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την έκταση της πάσχουσας περιοχής στην οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία. Μια συνεδρία διαρκεί συνήθως 10-20 λεπτά.

Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το πόσο έντονες και σοβαρές είναι οι κλινικές εκδηλώσεις του νοσήματος. Οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι απαιτούνται συνήθως 1-4 θεραπείες, με χρονική απόσταση μεταξύ τους περίπου ενός μηνός.

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ανώδυνη και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται εφαρμογή κάποιας αναισθητικής κρέμας.

Χρειάζεται να λάβω ειδικές προφυλάξεις πριν και μετά τη θεραπεία;

Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία  παλμικού φωτός είναι απολύτως ασφαλής.  Σημαντικό είναι να αποφευχθεί το μαύρισμα (ήλιος, σολάριουμ ή αυτο-μαύρισμα) πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας. Ο λόγος είναι ότι  το μαυρισμένο δέρμα θα απορροφήσει περισσότερο παλμικό φως, γεγονός που καθιστά τη θεραπεία λιγότερο αποτελεσματική και λιγότερο άνετη. Γενικά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα μετά τη θεραπεία. Σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα εφαρμόζουμε κρύα επιθέματα αμέσως μετά τη θεραπεία ή καταπραϋντική αλοιφή που έχει συνταγογραφηθεί από την γιατρό. Μετά από τη θεραπεία, θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για ένα περίπου μήνα ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακής προστασίας (ελάχιστο SPF30).

Κλείστε Ραντεβού