Ακμή

Αποκτήστε πιο «καθαρή» επιδερμίδα, χωρίς σπυράκια και ουλές, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών.

Πώς εμφανίζεται η ακμή;

Η ακμή εμφανίζεται όταν αποφράσσεται ο τριχικός θύλακας και εμποδίζεται η έκκριση του σμήγματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηρίων κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και την δημιουργία φλεγμονής δηλαδή τα γνωστά “ σπυράκια “ της ακμής . Τα φλεγμονώδη αυτά στοιχεία της ακμής μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές.

Η θεραπεία SWT έχει αποδειχθεί κλινικά ότι επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης της ακμής. Μειώνοντας την παροχή αίματος στον σμηγματογόνο αδένα, η παραγωγή σμήγματος επιβραδύνεται και η διαδικασία επούλωσης της ακμής επιταχύνεται. Το παλμικό φως έχει επίσης τη δυνατότητα να σκοτώσει άμεσα μερικά από τα βακτήρια της ακμής.

Η θεραπεία στηρίζεται στη χρήση παλμών φωτός στην επιδερμίδα. Το φως απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη των αιμοφόρα αγγείων που τροφοδοτούν τους σμηγματογόνους αδένες και μετατρέπεται σε θερμότητα η οποία εκφυλίζει τα τοιχώματα των αγγείων που παρέχουν αίμα στους σμηγματογόνους αδένες.

Το φως που παράγεται από τα συστήματα τεχνολογίας Selective Waveband απορροφάται εκλεκτικά και δεν επηρεάζει  τον περιβάλλοντα ιστό.

Εναλλακτικά, Οι σοβαρότερες περιπτώσεις ακμής αντιμετωπίζονται  με τη χρήση της φωτοδυναμικής θεραπείας (PDT) που επίσης εφαρμόζεται στο ιατρείο μας.

Μια κανονική τρίχα και ένας σμηγματογόνος αδένας, μπορούν να αποθραχθούν μερικώς. Τα προπιονικά βακτήρια Acnes ζουν στο σμήγμα και παράγουν λιπαρά οξέα. Το σώμα ανταποκρίνεται αποκλείοντας την έξοδο του αδένα στο δέρμα. Μερικές φορές το μείγμα πρωτεΐνης μαλλιών, ελαίου και λιπαρών οξέων βλάπτει τα τοιχώματα του θυλακίου και προκαλεί φλεγμονή.

Η θεραπεία SWT® λειτουργεί μειώνοντας την παροχή αίματος στον σμηγματογόνο αδένα, ο οποίος επιβραδύνει την παραγωγή σμήγματος.

Χρειάζεται να λάβω ειδικές προφυλάξεις πριν και μετά τη θεραπεία;

Το παλμικό φως που χρησιμοποιείται είναι απολύτως ασφαλές, επομένως δεν απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις. Η θεραπεία ακμής στηρίζεται στον συνδυασμό  θεραπευτικών εφαρμογών και αρκετές φορές είναι αναγκαία η τοπική εφαρμογή ειδικού θεραπευτικού gel στην περιοχή που πάσχει από ακμή. Γενικά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα μετά τη θεραπεία, αλλά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να γίνει εφαρμογή κρύου επιθέματος στο πρόσωπο αμέσως μετά τη θεραπεία ή  χρήση αλοιφής που έχει συνταγογραφηθεί από τη γιατρό.

Κλείστε Ραντεβού