Προσωπικές Πληροφορίες
Όνομα Κυριαζή - Τάχου Ευρυδίκη
Ειδικότητα Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος | Επεμβατικός Δερματολόγος
Εμπειρία 20 Χρόνια Εμπειρίας στο Νοσοκομείο Αν.Συγγρός

Social Media

Βιογραφικό

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Dr. Ευρυδίκη Κυριαζή – Τάχου είναι ειδικευμένη Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο μεγαλύτερο Δερματολογικό Κέντρο της Ελλάδας, στο νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός».

Στη διάρκεια της ειδικότητάς της αλλά και μετά, εκπαιδευόταν παράλληλα και στη Μικροσκοπική Διάγνωση των Δερματικών Νοσημάτων στο εξειδικευμένο Ιστοπαθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Συγγρού.

Το χρονικό αυτό διάστημα έλαβε μέρος στη συγγραφή πολλών επιστημονικών εργασιών, που δημοσιεύθηκαν σε ιατρικά περιοδικά ή ανακοινώθηκαν σε δερματολογικά συνέδρια, σε αρκετές από τις οποίες ήταν ομιλήτρια. Επίσης στη διάρκεια της ειδικότητας, της δόθηκε θέμα Διδακτορικής Διατριβής για εκπόνηση, από την Έδρα της Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Αρίστευσε στις εξετάσεις και κατέκτησε τον τίτλο της ειδικευμένης Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας, διορίστηκε ως ειδικευμένη Δερματολόγος στο νοσοκομείο «Α. Συγγρός», όπου εργάστηκε για 20 χρόνια. Στη διάρκεια της θητείας της στο νοσοκομείο, εργάστηκε τόσο στα εξωτερικά ιατρεία, εξετάζοντας δερματολογικούς ασθενείς, ενήλικες και παιδιά, όσο και ως υπεύθυνη παρακολούθησης και θεραπείας των νοσηλευόμενων ασθενών στους εσωτερικούς θαλάμους. Ιδιαιτέρως παρακολουθούσε τους ασθενείς με Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα και Ονυχομυκητιάσεις. Συμμετείχε, επίσης, στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του νοσοκομείου.

Μετά από διετή έρευνα, ολοκλήρωσε τη συγγραφή της Διατριβής της με θέμα «Ανοσοϊστοχημική μελέτη ανοσοσφαιρινών και ιστοχημική μελέτη των περιοχών οργανωτών πυρηνίων σε προκαρκινικές και καρκινικές παθήσεις του δέρματος» και της απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λόγω του ενδιαφέροντός της για τη Χειρουργική Δέρματος, παρακολουθούσε για 3 χρόνια τις εργασίες του χειρουργείου του νοσοκομείου και διενεργούσε χειρουργικές επεμβάσεις.

Στη συνέχεια, για 6 μήνες εργάστηκε αποκλειστικά στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», όπου εκπαιδεύτηκε σε πιο σύνθετες χειρουργικές πράξεις. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκε σε κρημνούς και μοσχεύματα για την αφαίρεση και αποκατάσταση μεγαλύτερων βασικοκυτταρικών και ακανθοκυτταρικών καρκινωμάτων του δέρματος, καθώς και μελανωμάτων.

Μετά από την εκπαίδευση αυτή και κατόπιν εντολής της διεύθυνσης του νοσοκομείου, μια ημέρα την εβδομάδα εργαζόταν αποκλειστικά στο χειρουργείο, εκτελώντας τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις των ασθενών της συγκεκριμένης ημέρας.

Για χρόνια υπηρέτησε σαν αν. Διευθύντρια του Β’ Δερματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου με καθήκοντα Διευθυντού. Ρύθμιζε τα θεραπευτικά σχήματα των εσωτερικών ασθενών, διενεργώντας καθημερινές επισκέψεις στους θαλάμους του τμήματος και συντόνιζε τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Β Τμήματος για το οποίο ήταν υπεύθυνη. Παράλληλα, εκπαίδευε τους ειδικευόμενους δερματολόγους τόσο στους θαλάμους των νοσηλευόμενων ασθενών όσο και στα εξωτερικά ιατρεία.

Σε όλη την διάρκεια της θητείας της στο νοσοκομείο, δημοσίευσε μεγάλο αριθμό εργασιών σε πολλά καταξιωμένα ιατρικά επιστημονικά περιοδικά και κλήθηκε να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά δερματολογικά συνέδρια.

Από τους πρωτεργάτες της Δερματοχειρουργικής στην Ελλάδα, προσέφερε τις υπηρεσίες της στην Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής από την ίδρυσή της. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της εταιρείας αυτής και εξακολουθεί να παραμένει στη θέση αυτή έως και σήμερα. Εκεί συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων για την εκπαίδευση τρων Δεματολόγων στη Χειρουργική Δέρματος, στην Αισθητική Δερματολογία, στα Laser και στην Φλεβολογία. Στα σεμινάρια αυτά καλείται να συμμετέχει ενεργά ως ομιλήτρια, δίνοντας η ίδια διαλέξεις αλλά και ως εκπαιδεύτρια, παρουσιάζοντας τις τεχνικές της και τις ειδικές εξειδικεύσεις της σε περιστατικά ασθενών στο πρακτικό μέρος των σεμιναρίων.

Ταυτόχρονα, έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, στο άρτια εξοπλισμένο ιδιωτικό ιατρείο της, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες λόγω της μεγάλης κλινικής της εμπειρίας και της συνεχούς ενημέρωσής της. Στο ιατρείο γίνεται πλήρης κλινική δερματολογική εξέταση, δερματολογικές επεμβάσεις και αισθητικές πράξεις χρησιμοποιώντας σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές και σύγχρονη ιατρική τεχνολογία. Ιδιαίτερα γνωστικά της αντικείμενα είναι η Αισθητική Δερματολογία, η Χειρουργική Δέρματος, η Λιποαναρρόφηση – Λιποπρόσθεση τα Lasers και η Παιδοδερματολογία.

Το εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο της Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου Dr. Ευρυδίκης Κυριαζή – Τάχου εμπλουτίζεται διαρκώς και είναι συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια σε δερματολογικά συνέδρια.

Ενημερώνεται για τα νεότερα δεδομένα και τις εξελίξεις στην ειδικότητά της, παρακολουθώντας μεγάλο αριθμό συνεδρίων και σεμιναρίων κάθε χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούν όλο το φάσμα της Δερματολογίας και με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο την Ογκολογία και Χειρουργική Δέρματος, την Αισθητική και Κοσμητική Δερματολογία, τις Εφαρμογές Laser και την Παιδοδερματολογία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση στην καθημερινή ιατρική πρακτική των πλέον σύγχρονων και αποτελεσματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων.

Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της Δερματολόγου σε όλα τα ευρωπαϊκά δερματολογικά συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας, καθώς και στα ετήσια συνέδρια της Αμερικανικής Εταιρείας της Δερματολογίας. Επίσης, η δερματολόγος παρευρίσκεται σε όλες τις Ημερίδες της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, τα Πανελλήνια Δερματολογικά Συνέδρια και τα Σεμινάρια και Συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής.

Άρθρα της δερματολόγου έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα του ημερήσιου τύπου και πολλά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως καλεσμένη δερματολόγος σε τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος.

Είναι μέλος:

  • της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD)
  • της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (EADV)
  • της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ)
  • της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ΕΕΔΧ)
  • της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης (ΕΛΕΔΕ)
  • της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ)

 

Η δερματολόγος είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

Μέλος Ενώσεων

Η Δερματολόγος - Αφροδιολόγος Δρ. Κυριαζή - Τάχου, αποτελεί μέρος των παρακάτω Ενώσεων.

Γνώμες των ασθενών μας

Ευχάριστο περιβάλλον η γιατρός που με εξυπηρέτησε ήταν πολύ καλή. Πρώτη φορά το επισκέφτηκα και θα συνεχίσω να πηγαίνω. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη από την αρχή. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από τα πρώτα λεπτά της θεραπείας.

Ιωαννα Κλιαφα Google Review

Εξαιρετική ιατρός, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό. Η ιατρός ήταν η μοναδική που κατάφερε να λύσει κάποιο δερματολογικό πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε πριν πολλά χρόνια. Την επισκέφτηκα πρόσφατα και τα αποτελέσματα ήταν εξίσου θετικά. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Ελένη και την κυρία Κυριαζή για την ανθρώπινη προσέγγιση τους.

Vassilis Google Review

Άμεση αντιμετώπιση στο πρόβλημα μου απίστευτη εξυπηρέτηση και η γιατρός με δέχτηκε την προκαθορισμενη ώρα του ραντεβού μας χωρίς καθυστερήσεις. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημενος από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η γιατρός είναι μια φανταστική επιστήμονας με αστείρευτες γνώσεις με κάλυψε με όσα ερωτήματα είχα Την συστήνω ανεπιφύλακτα

Γιωργος Κυργιωτης Google Review