Κλείστε ραντεβού

Τι είναι τα λιπώματα;

Τα λιπώματα είναι καλοήθεις όγκοι και αναπτύσσονται στο τελευταίο στρώμα του δέρματος. Είναι μαλακά και ο λόγος εμφάνισής τους είναι κληρονομικός ή οφείλεται σε σύνδρομο. Το ενδεχόμενο να γίνει φλεγμονή είναι σπάνιο και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να αφαιρούνται, διότι πιέζουν κάποιο εσωτερικό όργανο ή δημιουργούν αισθητικά προβλήματα.

Τα λιπώματα έχουν στρογγυλό και ακανόνιστο σχήμα. Δεν εξελίσσονται σε καρκινώματα και η περίπτωση πολλών λιπωμάτων ονομάζεται λιπωμάτωση.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα περισσότερα λιπώματα συνήθως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Προκαλούν μόνο αισθητικά προβλήματα. Ωστόσο, αν κάποιο λίπωμα πιέζει κάποιο νεύρο, ίσως προκαλέσει πόνο, μαζί με άλλα κοινά συμπτώματα όπως:

  • Μούδιασμα
  • Αίσθημα βάρους
  • Δυσκολία στην κίνηση
  • Πίεση κατά τη διάρκεια του ύπνου

Πού εμφανίζονται;

Τα λιπώματα μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Συχνότερα εκδηλώνονται:

  1. Κεφάλι
  2. Ώμοι
  3. Λαιμό

Ποια είναι η θεραπεία;

Η θεραπεία γίνεται με χειρουργική αφαίρεση ή με την σύγχρονη μέθοδο Laser.

Μετά την χειρουργική αφαίρεση η πιθανότητα υποτροπής είναι μηδενική. Ακολουθεί πλαστική αποκατάσταση και ράμματα για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία με Laser είναι ανώδυνη, αναίμακτη, σύντομη, με λογικό κόστος και η επούλωση γίνεται πιο γρήγορα. Παρ’όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί το λίπωμα στην περιοχή.

Το ιατρείο μας δέχεται

ΚΑΤΟΠΙΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευ - Παρ 13:00-22:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.